Полша удари Германия на сбогуване със своя голяма легенда (ВИДЕО)


Полша удари Германия на сбогуване със своя голяма легенда (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

15681 0

Полша излъга с 1:0 Германия в приятелска среща, проведена във Варшава. Успехът за „Дружина полска“ донесе Якуб Кивиор, а мачът се превърна и в своебразен бенефис за легендата на домакините Якуб Блашчиковски.

По този начин продължи негативната серия на Бундестима, който не познава вкуса на успеха в трети пореден двубой. Селекцията на Ханзи Флик загуби с 2:3 от Белгия, а след това се докопа до 3:3 срещу Украйна.

Блашчиковски изигра своя 109-ти мач с екипа на Полша. Той напусна терена в символичната 16-та минута, тъй като носи този № на гърба си, за да обере овациите на препълните трибуни. Защитникът на Арсенал Якуб Кивиор реализира в 31-ата минута с глава. Другият герой за поляците е вратарят Войчех Шчесни, който направи чудеса от храброст.

Гостите доминираха по отношение на владението на топката. Те оправиха и цели десет удара към вратата на поляците, но така и не съумяха да я пратят в мрежата. На два пъти и гредата спаси "Дружина полска", а съдията отмени и неправилно отсъдена дузпа за германците.

Самият Блашчиковски имаше златен шанс да се сбогува с гол, но защитник му попречи да стреля в 13-ата минута. При смяната му неговите съотборници направиха шпалир на 37-годишния халф, който напусна терена насълзен.

Video edited on Kapwing

В 31-ата минута се стигна до корнер за поляците. След неговото изпълнение Якуб Кивиор се извиси и с глава матира стража на Бундестима Марк Андре Тер-Стеген - 1:0.

Video edited on Kapwing

След попадението германците продължиха да доминират, но неефективно. В 48-ата минута гредата спаси домакините след удар на Кимих.

В 58-ата минута пък съдията Орел Гринфелд отсъди дузпа за немците, но след това отмени решението си, след като се видя, че кълбото е ударило гърба на Беднарек, а не ръката му. В 78-ата минута топката отново не пожела да влезе в мрежата на Шчесни, след като той отби мощен удар на Тиау в дирека. До края така и не падна гол във вратата на домакините.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички