Автогол и две дузпи: Англия прегази Малта без да се напъва, Кейн пише история (ВИДЕО)


Автогол и две дузпи: Англия прегази Малта без да се напъва, Кейн пише история (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4493 0

Англия прегази с 4:0 като гост Малта и продължава без грешка в квалификациите за Евро 2024. С този категоричен успех селекцията на Гарет Саутгейт се укрепи на върха в Група „С“ с 3 от 3 победи и пълен актив от 9 точки.

В интерес на истината островитяните не се напънаха кой знае колко, но стигнаха до категоричния успех над „рицарите“. Фернандо Апап си отбеляза автогол още в 8-ата минута и даде тон за голеадата във вратата на Бонело. Трент Александър–Арнолд удвои в 28-ата минута, реализирайки най-красивото попадение в мача. В 31-ата минута Хари Кейн направи преднината на гостите класическа, вкарвайки от дузпа.

Така нападателят продължи да пише история с екипа на Англия. Той се разписа в 11-ти пореден мач от квалификациите за тима си. Кейн се превърна и в първия англичанин, реализирал 50 гола за националния отбор в срещи от състезателен характер, квалификации и големи форуми.

Крайният резултат оформи резервата Калъм Уилсън. Той вкара от втора дузпа за англичаните в 83-ата минута.

На 19 юни е следващият мач на "Трите лъва". В него англичаните ще приемат Северна Македония. Същият ден аутсайдерът Малта гостува на Украйна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Англичаните притиснаха съперника си веднага Хари Кейн отправи първият точен удар в 7-ата минута, но вратарят Бонело се справи. Оказа се, че има и засада.

ГОООЛ! В 8-ата минута „Трите лъва“ откриха резултата след автогол на Фернандо Апап. Александър Арнолд намери Сака, който центрира успоредно на голлинията и защитникът прати топката в собствената си мрежа – 0:1.

Video edited on Kapwing

Сака стреля неточно в 13-ата минута. В 24-ата пък Кейн би право в ръцете на Бонело от пряк свободен удар.

ГОООЛ! Гостите удвоиха преднината си в 28-ата минута. Трент Александър Арнолд получи топката пред пеналта, след което отправи страхотен шут в горния ляв ъгъл – 0:2.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Само 3 минути по-късно резултатът стана класически. Райс шутира отдалеч, Бонело изби, но топката стигна до Хари Кейн, който бе съборен от защитник в пеналта. Реферът отсъди дузпа, която Кейн реализира – 0:3.

Video edited on Kapwing

Точно преди почивката Бонело предотврати нов гол в мрежата си, спасявайки удар на Сака.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят продължи в същото русло и след антракта. Англичаните все пак видимо понамалиха оборотите.

В 52-ата минута Джеймс Мадисън стреля по тревата, но не затрудни Бонело. След час игра Кейн пробва да прехвърли вратаря, но не уцели рамката.

ГОООЛ! В 81-ата минута гостите получиха втора дузпа. След центриране на Калъм Уилсън цтопката срещна ръката на играч на Малта. ВАР преразгледа ситуацията, а и съдията отиде до монитора и посочи бялата точка. Калъм Уилсън я изпълни точно – 0:4.

Video edited on Kapwing

До края двубоят се доиграваше и англичаните записаха безпроблемна победа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Малта: Бонело, Апап, Борг, Мускат, Кристенсен, Гийомиер, Тума, Атард, Нуоко, Джоунс

Англия: Пикфорд, Трипиър, Магуайър, Гехи, Шоу, Хендерсън, Райс, Алексанър-Арнолд, Сака, Кейн, Медисън

ПРЕДИ МАЧА

Малта е на последното място в групата. „Рицарите“ загубиха първите си две срещи от квалификационния цикъл. Те паднаха с 1:2 при гостуването си на Северна Македония, а след това европейският шампион Италия ги срази с 2:0. В последната си среща малтийците удариха с 1:0 като гост Люксембург в контрола.

Англия е лидер в групата с две победи и пълен актив от точки. Селекцията на Гарет Саутгейт. „Трите лъва“ първо сразиха еврошампиона Италия с 2:1 насред Неапол, а след това биха и Украйна с 2:0 на Острова.

Малта е удобен съперник за англичаните. Островитяните са в серия от 4 поредни победи над съперника си, който дори не им е отбелязал гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички