Ще се случи ли? Ханзи Флик направи голямо обещание към феновете на Германия


Ще се случи ли? Ханзи Флик направи голямо обещание към феновете на Германия
Снимка: Getty Images

1000 0

Селекционерът на Германия Ханзи Флик обеща, че Бундестимът ще практикува „стил и начин на игра, който развълнува феновете“, на фона на подготовката на отбора за домашното Евро 2024, която продължава с контролата срещу Белгия утре вечер.

Германците отпаднаха още в груповата фаза на последното световно първенство в Катар в края на миналата година, но треньорът каза днес, че фокусът му е по-скоро върху това как отборът играе, отколкото просто да печели.

Победите винаги ни вършат добра работа, за самочувствие и себеоценка. Но мисля, че стилът и начинът на игра, които практикуваме, могат да развълнуват феновете“, обяви Флик.

Германия се класира за Европейското първенство догодина като домакин и следователно ще играе само приятелски срещи до началото на турнира.

Четирикратните световни шампиони доминираха при победата над Перу с 2:0 в контрола в събота благодарение на двата гола на Никлас Фюлкруг в първия си двубой след разочарованието от ранното отпадане в Катар. Въпреки това Флик призна, че Белгия ще бъде „опонент от друг калибър“ и може да даде на Германия възможност да направи равносметка относно завръщането си.

Те са с нов треньор и нов дух, виждаме с какви невероятни футболисти разполагат…Под напрежение те намират добри решения. Те са един от най-добрите отбори в света и са добър съперник, срещу когото да си сверим часовниците“, каза селекционерът на Бундестима.

Бранителят на Уест Хем Тило Керер каза, че Белгия ще „играе силно“ и ще бъде „по-доминантен от Перу“, което означава, че Маншафтът се нуждае от това „да покаже на какво е способен“ във вторник. Флик допълни, че Керер и Серж Гнабри ще попаднат сред титулярите на местата на Кай Хаверц и Нико Шлотербек, които са съответно с настинка и травма на крака. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Флик отсвири звезда на Германия поне до есента и посочи заместника на Нойер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички