Франция се разходи до Гибралтар и продължава без грешка и без допуснат гол към Евро 2024 (ВИДЕО)


Франция се разходи до Гибралтар и продължава без грешка и без допуснат гол към Евро 2024  (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4218 0

Франция разби с 3:0 като гост Гибралтар и записа трета поредна победа в квалификациите за Евро 2024. Хората на Дидие Дешан са не само с пълен актив от 9 точки на върха в Група "В", но и не са допуснали гол в своята врата. Головата им разлика е 8:0.

Оливие Жури откри резултата още в 3-ата минута. В добавеното време на първото полувреме Килиан Мбапе удвои от дузпа. След антракта Аймен Муели си заби ефектен автогол в 78-ата минута, за да фиксира крайното 0:3.

Гостите не играха на 100% от възможностите си, но можеха да спечелят и по-убедително. На три пъти и гредите спасиха Гибралтар след удари на Орелиан Чуамени, Антоан Гризман и Аксел Дизази.

Лидерът Франция приема втория Гърция на 19 юни. Аутсайдерът Гибралтар пък гостува на Ирландия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Франция натисна съперника си още след първия съдийски сигнал. Целта на „петлите“ очевидно е да решат всичко максимално бързо. В 29-ата минута Чуамени тресна напречната греда.

ГОООЛ! Още в 3-ата минута гостите откриха резултата. Коман центрира отдясно, а в пеналта Оливие Жиру, който с глава прати топката в мрежата – 0:1. Това е 54-ят гол на Жиру за Франция.

Video edited on Kapwing

Малко след това Антоан Гризман пропусна да удвои за „петлите“. След това гостите заиграха малко по-спокойно и с по-продължителни разигравания.

ГОООЛ! В 3-ата минута на добавеното време Франция все пак удвои. Капитанът на Гибралтар Рой Чиполина игра с ръка в пеналта и съдията даде дузпа. Килиан Мбапе стреля безпощадно и вкара своя гол №39 за „петлите“ за 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута Гризман опита прехвърлящ удар, но нацели дясната странична греда. Така за втори път гредата спаси домакините.

След това скуката започна да властва на терена. Гостите видимо намалиха оборотите.

ГОООЛ! В 78-ата минута Аймен Муели си вкара нелеп автогол за 0:3.

Малко преди края на мача и резарвата Аксел Дизази тресна гредата на вратата на домакините.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Гибралтар: Коулинг, Чиполина, Лопес, Ронан, Оливеро, Брито, Сарджънт, Ел Хмиди, Хартман, Кашаро, Позо

Франция: Самба, Павар, Фофана, Конате, Ернандес, Гризман, Чуамени, Камавинга, Коман, Жиру

ПРЕДИ МАЧА

Футболното джудже Гибралтар логично е на дъното в таблицата. Тимът регистрира две поражения от по 0:3 срещу Гърция и Нидерландия в първите си две срещи от квалификационния цикъл.

Франция е на върха след две победи. „Петлите“ първо разбиха с 4:0 Нидерландия, а след това излъгаха Ирландия с 1:0 в Дъблин.

Селекцията на Дидие Дешан е устремена да продължи победния си ход към Европейското в Германия. Рефер на двубоя ще е украинецът Евгений Арановский.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички