Полша се измъчи, но обърна Уелс в Лигата на нациите


Полша се измъчи, но обърна Уелс в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

1445 0

Полша обърна Уелс с 2:1 в първия мач от група 4 на Лига А в турнира на Лигата на нациите.  Поляците имаха леко териториално предимство в равностойния като цяло мач на стадиона във Вроцлав и заслужено надделяха над „драконите“, благодарение на по-високата си класа. От състава на Уелс отсъстваше звездата Гарет Бейл.

Дори гостите откриха резултата чрез Джонатан Уилямс в 52-ата минута. Полша стигна до успеха в последните 20 минути на мача. Първо Якоб Камински изравни в 72-ата минута, а Карол Свидерски осъществи пълния обрат в 85-ата минута. Двамата герои за поляците влязоха от резервната скамейка.

През първото полувреме двата отбора водиха здрава битка. Попадения обаче не паднаха. Вратарят на „драконите“ извади страхотен удар на Левандовски в средата на частта.

Попаденията дойдоха след почивката. Матондо намери Уилямс в 52-ата минута на дъгата на пеналта, а той матира Камил Грабара – 0:1. След гола поляците натиснаха по-здраво.

В 72-ата минута Пухач намери Камински в наказателното поле и той изравни с удар в долния десен ъгъл – 1:1. В 85-ата минута Свидерски с добавка донесе пълния обрат и трите точки за Полша.

Другиге отбори в групата са Белгия и Нидерландия. Полша гостува на Белгия на 8 юни в следващия си мач, а "драконите" приемат "лалетата" на същата дата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички