По стъпките на Лео! Бразилски талант, кръстен на Меси, подписа с гранд (СНИМКА)


По стъпките на Лео! Бразилски талант, кръстен на Меси, подписа с гранд (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

3318 0

Един от най-великите футболисти в историята - Лео Меси, е пример за подражание на милиони малки и големи по целия свят. Едни му се радват безгранично, други следват стъпките му, а трети стигат дори още по-далеч, кръщавайки своите деца на легендарния аржентинец.

Новият Меси?

Името на суперзвездата на ПСЖ носи 9-годишният бразилец Лионел Меси, който смело следва своя любимец. Малчуганът се присъедини към местния гранд Сао Пауло, подписвайки договор с клуба. Двамата нямат роднинска връзка.

Още по-любопитен е и фактът, че бащата на детето се казва Хорхе Меси - точно като този на бившия голмайстор на Барселона. Момчето приковава вниманието както с името, така и с качествата си.

За големите мечти и цели

Първият тим, успял да си осигури правата му, е един от водещите в бразилския елит. Малкият Меси е отдаден на футбола от 5-годишна възраст, а неговата мечта е един ден да облече фланелката на Барселона.

"Винаги съм си мечтал да играя професионален футбол, а сега мечтата ми се сбъдна. Благодарен съм на Сао Пауло, че ми дава тази възможност и ще работя усърдно да извлека най-доброто от нея", споделя малчуганът пред "BolaVIP".

"Много сме горди от сина си. Той работи много, за да стигне дотук. Знаем, че ще постигне велики неща", казва неговият баща Хорхе.

Мечтата на младия Меси да се присъедини към Барселона обаче може да отнеме време. Той няма как официално да се присъедини към представителния тим в което и да е от Топ 5 първенствата в Европа преди да навърши 16 години.

Пред големия Меси пък стои въпросът на годината, чийто отговор всички очакват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички