Пике искал отлагане на мач на Испания за собствена изгода


Пике искал отлагане на мач на Испания за собствена изгода
Снимка: Getty Images

1573 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике е искал голяма услуга от президента на Кралската испанска футболна федерация - Луис Рубиалес. Бившият национал е опитал да убеди Рубиалес да отложи мач на Испания заради собствена изгода, твърди "El Confidencial".

Изданието публикува разговор между шефа на федерацията и един от капитаните на Барселона. "Руби, трябва да поговорим по въпрос, който е много важен за мен и ти трябва да ми направиш тази услуга, по един или друг начин. Виждам, че предстои мач Испания - Румъния на "Уанда (Метрополитано, бел. ред.) в понеделник, 18 ноември. В понеделник, 18 ноември, в Мадрид, също така започва Купа Дейвис. Шакира ще пее на откриването, ще направим лудо шоу, а следобеда ще има мачове", казва Пике.

"Разбира се, ако по това време има мач между Испания и Румъния на "Уанда", тогава си пречим. Не знам какъв е календарът преди това, не знам дали може да се премести в неделя, което би било идеално, не знам дали Вие играете в петък или четвъртък... Нека да разгледаме въпроса с календара, но знам, че все още не сте започнали да продавате билети и може да бъде пренесен, нека да видим", допълва защитникът.

"Добре, ще видя дали е възможно, още не знам. Ако е възможно, ще опитаме", казва му президентът на футболната федерация. 

Защитникът е един от основателите на компания Kosmos, която организира мъжкия отборен тенис турнир Купа Дейвис. Затова Пике е заинтересован мачовете на Испания да не се конкурират за зрители с Купа Дейвис. В крайна сметка мачът Испания - Румъния не беше отложен и се изигра на 18 ноември. А ето каква услуга е искал от Рубиалес колегата на Жерар - Серхио Рамос. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички