Пеле и сладките сълзи на гордост, когато получи "Златна топка" на 73 години (ВИДЕО)


Пеле и сладките сълзи на гордост, когато получи "Златна топка" на 73 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2551 0

Пеле може и да е Краля на футбола, обаче никога по време на професионалната си кариера не е получавал най-ценния индивидуален приз във футбола - "Златната топка". Разбира се, причината за това е фактът, че наградата е била давана само на играчи от Европа до 1995 година.

Бразилецът е избран за играч на века от ФИФА, но прекарва по-голяма част от кариерата си в Сантош. Впоследствие след 19 години в бразилския клуб преминава в американския Ню Йорк Космос.

По време на церемонията по връчването на приза през 2013 година бе решено Пеле да получи специална "Златна топка" заради заслугите му. Това се случи на голямата сцена, а моментът бе много емоционален.

Всички в залата избухнаха в аплодисменти, а Пеле не успя да се сдържи и сълзите започнаха да се стичат по очите му. След това пък на големия екран започнаха кадри с моменти от неговата кариера. Можете да видите емблематичния случай по-долу в материала.

Бразилецът е вкарал куп попадения, спечелил е три световни титли със своята страна и до голяма степен е поставил основите на красивия футбол. Вижте и най-великия гол на Пеле - никой не успя да доближи Краля на футбола (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички