Хосеп Гуардиола с изключителни думи за великия Пеле


Хосеп Гуардиола с изключителни думи за великия Пеле
Снимка: Getty Images

1597 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, говори с голяма експресия пред медиите за кончината на Пеле на брифинга преди срещата на "гражданите" с Евертън в елита на Англия.

Испанецът си спомни с умиления разговори с бразилски физиотерапевт в Барселона по време на периода му на футболист и с каква наслада той е говорил за Краля на футбола.

"От името на Манчестър Сити поднасям съболезнования на семейството на Пеле. Футболът е това, което е, благодарение на такива хора. Преди него №10 беше просто един номер. След това стана нещо специално. Всеки иска да носи фланелка с №10. Ще остане това, което той направи за футбола", стартира Пеп.

"Никога не съм го гледал, но съм говорил с хора, които твърдят, че той е най-великият. Не съм бил роден, когато той е играел. Пеле, Марадона, Кройф, Меси, Бекенбауер, Кристиано Роналдо. Тези играчи ще бъдат вечни", започна с мнението си Хосеп Гуардиола.

"Когато бях в академията на Барселона, имаше един физиотерапевт, който бе влюбен в Бразилия. Той винаги говореше за Пеле. След като станах на 9-10-11 години, започнах да гледам кадри от негови мачове. Колко беше силен, можеше да прави всичко. Хората казват, че ритъмът тогава е бил напълно различен. Той обаче можеше да играе във всяко време, при всяко поколение. Хората, които са го гледали, твърдят, че е най-добрият. В Аржентина твърдят това за Ди Стефано, Мародона, Меси. Това не означава, че някой е по-добър. Всички те имат невероятен принос за футбола", коментира Гуардиола по време на пресконференция преди мача с Евертън от Висшата лига.

А кои са най-бележитите рекорди на Пеле на Мондиали, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички