Отличен "6" и без капка милост: Последният триумф на Манчестър Сити във ФА Къп (ВИДЕО)


Отличен "6" и без капка милост: Последният триумф на Манчестър Сити във ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3663 0

Манчестър Сити излиза по-късно днес (3 юни) във финала за ФА Къп срещу градския си съперник Манчестър Юнайтед. Възпитаниците на Пеп Гуардиола със сигурност ще са мотивирани да спечелят най-стария европейски турнир, защото не са постигали успех там от сезон 2018/19.

Последният успех на "гражданите"

Сезон 2018/19 за Сити бе изпълнен с много драма във Висшата лига. Тогава "машината" на Пеп се бореше до последно с Ливърпул и в крайна сметка, се поздрави със златните медали на Острова. Последва и финал за ФА Къп, а там "гражданите" бяха безкрайно категорични в намеренията си.

Сити се изправяше срещу амбициозния отбор на Уотфорд, ръководен тогава от Хави Грасия. Шампионът на Англия обаче показа на какво е способен по перфектния начин. Възпитаниците на Пеп нанизаха цели 6 гола на своя опонент и дадоха да се разбере, че нямат равен в Англия.

Тогава по два гола вкараха Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг, а останалите попадения бяха отбелязани от Давид Силва и Кевин Де Бройне - всеки един от голмайсторите бе ключов за състава на Пеп тогава.

Исторически финал срещу Юнайтед

4 години по-късно предизвикателството пред Сити се нарича Манчестър Юнайтед. За пръв път в историята спорът за ФА Къп ще се реши от двата манчестърски гранда. Очакванията за двубоя са завишени поради простата причина, че "гражданите" се целят към историческия требъл, а единствения отбор на Острова постигал това - Юнайтед, ще се опита да "спъне" градския си съперник по пътя към голямата цел.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защитник на Манчестър Юнайтед заяви, че не се страхува от Ерлинг Холанд преди финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички