От Купата на африканските нации защитиха съдията, свирил 2 пъти край преди 90': Обясниха го абсурдно


От Купата на африканските нации защитиха съдията, свирил 2 пъти край преди 90': Обясниха го абсурдно
Снимка: Getty Images

1923 0

Мнозина са сериозно против Купата на африканските нации и недоволството, че тя се състои посредата на сезоните в най-големите и силни европейски първенства, от година на година става все по-голямо - от привърженици и от ръководители на клубовете.

Това е най-отчетливо сякаш в Англия. Логично, в Африка пък са разочаровани от тези реакции и смятат, че са ощетени, тъй като другите континентални надпревари получават повече уважение и предизвикват много по-голям интерес и голямо вълнение сред фенове и всички футболни хора.

Само преди дни обаче турнирът далеч не си направи услуга, тъй като главният съдия от мача между Тунис и Мали сътвори огромна глупост, която навлече още подигравки на състезанието. Джани Сиказве свири не един път, а два пъти преждевременно края на двубоя, въпреки че не бе настъпила 90-ата минута.

Първо това се случи в 85-ата минута, а след това в 89-ата. Дори не коментираме факта, че трябваше да има и голямо продължение, тъй като имаше огромно забавяне на играта на няколко пъти, преразглеждане на ситуации с ВАР и така нататък.

От Купата на африканските нации обаче не порицаха арбитъра, а дори обясниха защо е постъпил така и го своеобразно го оправдаха публично. Това стори началникът на съдиите за състезанието, а неговата теза може да се обори с точно три думи: Има четвърти съдия! Ето и обяснението му:

"Съдията страдаше от топлинен удар и бе сериозно дехидратиран - това доведе до загуба на фокуса за него и той бе закаран в болница. Причини му загуба за представата за времето в 80-ата минута и прекрати мача в 85-ата минута. Върна се, след като асистентът му подсказа, за да довърши мача в 89-ата минута" - сподели той.

Ръководните органи на Купата на африканските нации взеха решение и относно обжалването за мача Мали - Тунис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички