Камерун разсипа Етиопия и се класира за елиминациите в Купата на африканските нации (ВИДЕО)


Камерун разсипа Етиопия и се класира за елиминациите в Купата на африканските нации (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1311 0

Камерун води на Етиопия с 4:1 във втория си мач от група А на Купата на африканските нации. Страхотен мач за домакините на турнира направиха нападателите Венсан Абубакар и Токо Екамби, които вкараха по два гола.

Гостите от Етиопия обаче бяха първите, които нанесоха удар. В 4-ата минута Дава Хотеса беше изпуснат от защитата на Камерун и преодоля Андре Онана за 1:0. Само 4 минути след това обаче Колинс Фаи центрира към Токо Екамби, който с мощен удар от близка диснтация изравни.

Съвсем логично Камерун пое инициативата и в 40-ата минута Екамби с глава стреля на сантиметри от гредата. В 53-ата минута Фаи центриа точно на главата на Абубакар, който не пропусна да изведе домакините напред в резултата.

Две минути по-късно Нгамалеу центрира отляво и след разбъркване най-съобразителен се оказа отново капитанът Абубакар, който вкара втория си гол в мача. В 67-ата минута Екамби също се разписа за втори път след солова акция. 

Така Камерун събра 6 точки и е сигурен участник в 1/8-финалите на турнира. Етиопия ще се надява Буркина Фасо да загуби от Кабо Верде, за да запази шансове за продължаване напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички