От ФИФА: Да започнем подходящо следващия сезон, а дотогава - нищо


От ФИФА: Да започнем подходящо следващия сезон, а дотогава - нищо

1787 0

Председателят на медицинската комисия към ФИФА - Мишел Д'ог, сподели, че според него футбол не трябва да има преди края на август и началото на септември, като освен това - сегашният сезон трябва да бъде оставен, за да се започне по нужния начин на чисто новият сезон.

"Зависими сме от решенията на национално ниво от всяко правителство. Много е просто - футболът изведнъж вече не е най-важното нещо в живота. Бих бил щастлив, ако започнем по подходящ начин следващия сезон, а дотогава да няма нищо" - започна той.

"Ако може сезон 2020/21 да стартира в края на август или началото на септември бих бил щастлив. Тогава може евентуално да се избегне втора атака от вируса, която не е невъзможна. Всеки трябва да бъде много внимателен в момента" - предложи Д'ог.

"Чух, че в много страни обмислят отново да играят футбол - със или без публика. В моята дълга кариера съм виждал много ситуации, където има баланс между икономика и здравеопазване. Повечето пъти икономиката печели. Ако има поне едно обстоятелство, при което аргументите за здравето трябва да надделеят, то това е сега. Не е въпрос на пари, въпрос на живот и смърт е - много просто" - завърши председателят.

Припомняме, че именно такова решение бе взето за френската Лига 1 преди минути, като официално - няма да има футбол във Франция до есента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички