ФИФА се готви да промени важно правило във футбола


ФИФА се готви да промени важно правило във футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

1349 0

Ръководството на ФИФА е направило предложение да се допускат по пет смени на мач за всеки отбор, когато футболът по света се завърне в следващите месеци. От световната футболна централа предлагат временната мярка, тъй като се очаква, че довършването на местните първенства и купи, както и на евротурнирите, когато това е възможно през лятото, ще изисква много сгъстен цикъл и често отборите ще трябва да играят по три мача на седмица.

Предложението на ФИФА ще трябва да бъде одобрено от IFAB - международният орган, който определя правилата на играта, а след това всяка първенство ще вземе крайното решение дали да приложи промяната. "Всеки отбор ще получи правото да направи до пет смени по време на мач, плюс още една допълнителна смяна при продължения", коментира предложението си от централата.

От ФИФА добавят, че петте смени ще трябва да бъдат направени с до три спирания на играта плюс почивката между двете полувремена. Правилото ще важи единствено до завършването на настоящия футболен сезон и ще отпадне с началото на следващата кампания. А с каква сума ФИФА ще помогне на българския футбол - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички