Обмисля се показването на жълт картон при изплюване на терена


Обмисля се показването на жълт картон при изплюване на терена
Снимка: Getty Images / Guliver

1769 0

Председателят на медицинската комисия към ФИФА направи интересно предложение за нововъведение към жълтия картон. Той предлага играчите да бъдат санкционирани, ако се изплюят на терена, а причината е, че тя може да помогне за разпространението на коронавирус.

"Плюенето е обичайна практика във футбола, но тя не е хигиенична. Когато футболът бъде възобновен трябва да избягваме максимално тази практика. Въпросът е дали ще е възможно. Може би трябва да бъде показван жълт картон. Нехигиенично е и е добър вариант за разпространение на вируса. Затова трябва да сме много внимателни преди да подновим футбола. Не съм песимист, по-скоро съм скептичен на моменти, споделя Мишел Д'ог пред The Telegraph.

Вирусологът в Кеймриджки университет Д-р Ян Брийли също подкрепя тази теория и дори я допълва: "Без значение дали човек проявява симптоми или не, вирусът е в неговото гърло и може да бъде изхвърлен в околната среда чрез плюене. Футболистите може би ще трябва да измислят нови начини за отпразнуване на гол, така че да не са в близко разстояние един от друг. Не са добра идея също ръкостисканията преди мач, прегръдките и размяната на фланелки след прозвучаването на последния съдийски сигнал“. А какво друго правило обмислят да променят от ФИФА поне до края на 2021 година - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички