Още един руснак връща олимпийските си злата заради допинг


Още един руснак връща олимпийските си злата заради допинг
Снимка: Getty Images/Guliver

1162 0

Един от най-титулуваните състезатели по бобслей през последните години Александър Зубков бе призван от Международния олимпийски комитет (МОК) да върне своите два олимпийски медала, които той спечели по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година.

Зубков се превърна в двукратен олимпийски шампион в своята родина Русия, като те дойдоха при двойките и четворките. Зубков бе обвинен в нарушаване на антидопинговите правила по време на Игрите през 2014-а, а през миналата година получи и доживотно наказание.

Решението на Арбитражния съд в Лозана (КАС) срещу Зубков бе обжалвано вчера от градския съд в Москва, но МОК не го прие, тъй като обжалването срещу решението не е влязло в срок. Именно затова комитетът призова Зубков да върне своите златни медали.

Ето и съобщението на пресслужбата на МОК: "Решението на КАС подлежи на изпълнение. Това решение не е обжалвано в срок във федералния съд в Швейцария. Затова МОК иска златните медали да бъдат върнати."

Междувременно угандийски атлет постави впечатляващ рекорд в леката атлетика, който обаче не получи достатъчно широк отзвук. Повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички