Официално: Световното първенство се завръща в Близкия Изток през 2034 г


Официално: Световното първенство се завръща в Близкия Изток през 2034 г
Снимка: GettyImages

559 0

Световното първенство ще се завърне в Близкия Изток през 2034-а година. Това публично официално обяви президентът на ФИФА - Джани Инфантино.

Промяната

По не напълно ясни причини Австралия оттегли кандидатурата си за домакинство в последния възможен момент. Това от своя страна отвори път на Саудитска Арабия, която бе единственият останал кандидат.

Въпросът със страните, приемащи мондиали, често поражда широки дискусии. Огромни скандали предизвика решението Световното през изминалата година да се състои в Катар. Основната причина - данните за "нечовешки" условия на труд спрямо работниците, отговарящи за голямото събитие.

Къде ще се проведат следващите 3 Световни първенства?

Към момента бяха ясни домакинте на следващите 2 издания. Първи със задачата през 2026-а година се нагърбват САЩ, Канада и Мексико. През 2030-та година пък се чества 100-годишнина от първия форум. По този повод надпреварата за първи път ще се състои на няколко континенти. Започва в Мароко в Африка, след което се разделя в Португалия и Испания в Европа. Отделно специални мачове ще се състоят в Аржентина, Парагвай и Уругвай.

След това идва ред и на Саудитска Арабия, която в последната година се превърна в мечтаната дестинация за десетки футболни величия.

"Футболът обединява света така, както никой друг спорт. Световното първенство е перфектният начин да бъде предадено посланието за единство и приобщаване. Това отново ще бъде нашата мисия. Различните култури могат да бъдат заедно", заяви Инфантино по повода.

Може ли да бъде отнета световната титла на Аржентина след допинг скандалите с нейни играчи?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички