Приближава ли се още един Мондиал към Близкия Изток? Потенциален домакин се отказа


Приближава ли се още един Мондиал към Близкия Изток? Потенциален домакин се отказа
Снимка: Getty images

568 0

Футболната федерация на Австралия обяви, че страната няма да кандидатства за домакинство на Световното първенство през 2034 г. До подобно решение се стигнало, след като страната взела "всички фактори под внимание". 

ФИФА покани Азиатската футболна конфедерация (AFC) и Футболната конфедерация на Океания (OFC) да кандидатстват за правото на домакинство на Световното първенство през 2034 г. До този момент Саудитска Арабия кандидатства за надпреварата и е сред основните фаворити. 

Бъдещите издания

Така надпреварата би се завърнала в Близкия Изток 12 години след Мондиал 2022 в Катар. През 2030 г. турнирът за първи път ще се проведе в шест държави на три континента. Основни организатори на турнира са Испания, Португалия и Мароко, но първите мачове ще се играят в Уругвай, Аржентина и Парагвай.

"Проучихме възможността да подадем кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол и след като взехме предвид всички фактори, стигнахме до заключението да не го правим за състезанието през 2034 г.", обясниха австралийците.

Следете всичко около световното първенство по футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички