"Великата България, която ни причини толкова мъки": Във Франция помнят Стоичков и компания


"Великата България, която ни причини толкова мъки": Във Франция помнят Стоичков и компания
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

15015 0

Българският национален отбор по футбол е далеч от славните си години, в които предизвикваше страх в очите на всеки, изправил се срещу него. В днешно време той почти винаги излиза на терена в ролята си на аутсайдер.

Споменът за четвъртите в света остава, а от последния голям форум, на който се класираме, са изминали близо 2 десетилетия. Не изглежда и че това скоро ще се повтори.

"Лъвовете", които донесоха толкова радост на страната ни в края на миналия век, не са останали в съзнанията само на българите. Те са оставили трайна следа и в тези на опонентите си. Това споделя французин в социалните мрежи.

Легендарният Христо Стоичков за пореден път бе признат, получавайки специална покана за церемонията "Златна топка", която се състоя в понеделник в Париж. Видео и снимки на Камата от вечерта бързо обиколиха интернет пространството, предизвиквайки много коментари както от родни, така и от чуждестранни потребители.

Горчилката у "петлите" остава

Такъв на име Richard Marion пише кратък коментар под един от кадрите. Той си спомня за величието на номер 8 и мига, в който Франция прекланя глава пред България.

"Христо Стоичков - какъв превъзходен играч, придружен от Емил Костадинов и полузащитника Лечков. Централният защитник Иванов. Великата България, която на времето ни причини толкова мъки! Поздравявам Стоичков за целия труд", пише на френски запалянкото.

Това далеч не беше единственото подобно мнение. Мнозина с възхищение си припомниха качествата на бившия голмайстор на ЦСКА и Барселона.

Той от своя страна използва случая, за да честити 8-ата "Златна топка" на своя приятел Лео Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички