УЕФА ще разработи специални насоки за лигите, които няма да довършат първенствата


УЕФА ще разработи специални насоки за лигите, които няма да довършат първенствата
Снимка: Getty Images/Guliver

1223 0

УЕФА излезе с официално изявление след днешния видеоразговор с всички 55 членки на европейската футболна централа. В него се казва, че има "строги препоръки" за завършване на европейските първенства.

Все пак се допълва, че някои специални случаи ще бъдат чути, след като бъдат разработени насоки относно участието в европейските турнири - в случай на отменена лига. Според Sky Sports нито една лига, която има квалификация към Шампионска лига и Лига Европа не е поискала от УЕФА разрешение да прекратят сезона си по-рано.

От УЕФА съобщават още, че са били представени разнообразни варианти за футболния календар, обхващащи както националните отборни, така и мачовете на клубните състезания. Финансирането на националните асоциации чрез програмата Hat Trick на УЕФА също е обсъдено, като отново е потвърден ангажиментът да изпълни плащанията към асоциациите членки, както е планирано. Всички решения по горните теми ще бъдат обявени след Изпълнителния комитет на УЕФА в четвъртък. Междувременно в Италия дори разкриха и с точност планираните дати за двубоите в Шампионска лига и Лига Европа - ето кои са те.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички