Срокът за довършването на настоящия сезон в Серия А бе удължен с над 2 месеца


Срокът за довършването на настоящия сезон в Серия А бе удължен с над 2 месеца
Снимка: Getty Images/Guliver

1279 0

Срокът за довършване на сезона в едно от водещите топ 5 първенства на Европа - италианската Серия А, бъде удължен с над два месеца. Предишната дата, до която първенството трябваше да е приключило, бе 30 юни, а сега срокът бе удължен до 2 август.

За това съобщи президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина. Желанието е да бъде оставен максимално дълъг прозорец за довършването на двубоите, след като правителството в страната позволи мачовете да бъдат подновени.

"Светът на футбола работи неуморно и отговорно, за да бъдат намерени конкретни и работещи решения на кризата, породена от COVID-19, като те трябва да са съобразени и с провеждането на състезанията през следващия сезон 2020/21" - сподели Гравина.

20-те клуба от Серия А единодушно гласуваха "за" довършването на сезона, но окончателното решение ще бъде на правителството. Федерацията се надява да бъде позволено на отборите да започнат тренировки на 4 май, когато се очаква правителството стартира отпускането на мерките. Междувременно, играч на Аталанта вече цял месец боледува от коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички