Решено: Футбол в нидерландската Ередивизие през този сезон няма да има


Решено: Футбол в нидерландската Ередивизие през този сезон няма да има
Снимка: Guliver/GettyImages

1365 0

Едно от европейските първенства на високо ниво - това в Нидерландия, няма да бъде довършено. Това сподели премиерът на страната, който оповести, че футбол в Нидерландия няма да се играе поне до 1 септември, а освен това удължи извънредното положение в страната до 20 май.

Решението не е никак изненадващо, защото кметовете на няколко града в страната, сред които и този на Айндховен, изискаха масовите мероприятия да се отменят до есента. След като няма да има футбол до септември, това на практика означава, че с настоящия сезон е напълно свършено и ще бъде обявен за нулев.

Футболната федерация на Нидерландия и УЕФА трябва да решат кои клубове ще участват в европейските клубни турнири през следващия сезон. Вероятно ще бъде използвано моментното временно класиране, за да бъде решено. Тоест - първият и вторият, съответно Аякс и АЗ Алкмаар (двата тима са с равни точки), ще участват в най-престижния европейски клубен турнир.

За Фейенорд остават квалификациите в Лига Европа, докато ПСВ Айндховен, Вилем II, Утрехт и Витес ще се борят в плейофи, за да имат възможност за Лига Европа. Белгия първа от европейските държави прекрати шампионата си в началото на месеца и Брюж бе обявен за шампион. 

Междувременно, преди време Луис ван Гаал нападна Аякс и заяви, че има клубове, които използват кризата с коронавируса за своя изгода.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички