Официално: Обявиха къде и кога ще бъде реваншът между Ривър и Бока


Официално: Обявиха къде и кога ще бъде реваншът между Ривър и Бока

2341 0

Вече е ясно. Дългоочкваният финал за Копа Либертадорес ще се играе  в Испания на стадиона на Реал Мадрид -  "Сантяго Бернабеу" на 9 декември от 22,30 часа българско време. Официално новината бе потвърдена от генералния спонсор на Реал Марди bWIN в Twitter.

От ФИФА са съдействали по казуса са и са се обърнали към Испанската футболна федерация с молба страната да приеме дербито, което вече на два пъти беше отлагано. След куп разговори е постигнато споразумение мачът да се състои на стадиона на Реал Мадрид. Разрешение за това са дали и от КОНМЕБОЛ, които са имали договорка да се играе в Доха, но са се съгласили с желанието на президента на ФИФА Джани Инфантино. 

Малко преди това се бе появилила информация, че група от каталунски бизнесмени са предложили "Камп Ноу" като опция за домакинство на южноамериканския финал, но мадридският вестник AS опроверга и написа, че "Сантяго Бернабеу" е одобрен за приемане на втория мач между Ривър и Бока от КОНМЕБОЛ, ФИФА и Испанската футболна федерация. Извън границите на Аржентина, Испания има третото най-голямо аржентинско население в света.

Как безредиците в Аржентина увеличават шансовете за балканско домакинство на Мондиал 2030 - прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички