Посочиха фаворита за домакин на реванша между Ривър Плейт и Бока Хуниорс


Посочиха фаворита за домакин на реванша между Ривър Плейт и Бока Хуниорс
Снимка: Getty Images/Gulliver

1963 0

Макар все още да липсва официално потвърждение от южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ, вече има един изявен фаворит къде да се проведе втория двубой между Бока Хуниорс и Ривър Плейт. Най-вероятно двата големите аржентински гранда ще излязат един срещу друг във втория финал за Копа Либертадорес в столицата на Катар - Доха.

Такава информация съобщи британският The Sun, който се позовова на вътрешна информация. Във вторник бе обявно официално, че двубоят няма да е в Аржентина, като ще бъде на 8 или 9 декември. По-вероятната дата обаче е 8 декември (събота).  Това означава, че Ривър Плейт няма да бъде наказан със служебна загуба за поведението на феновете си преди реванша с Бока, когато те замерях рейса на съперника с камъни, изпочупиха стъклата му и раниха футболисти.

Ако това стане факт, вторият финал ще се изиграе на над 13 000 километра от Буенос Айрес, което едва ли ще попречи на феновете отново да го посетят.  Стадионът, който се очаква да бъде официално обявен е "Халифа Интернешънъл Стейдиъм", който е с капацитет от 40 хил. места и ще приеме някои от мачовете на Световното първенство в Катар през 2022 година. 

Капитанът на Бока Пабло Перес бе най-сериозно постадал при ексециите и бе много емоционален след отложения финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички