Президентът на Ривър към Бока: Да прекратим глупостта, не сме толкова силни


Президентът на Ривър към Бока: Да прекратим глупостта, не сме толкова силни
Снимка: Getty Images/Gulliver

767 0

Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д'Онофрио призова големия си съперник Бока Хуниорс да "да прекатят глупостта" и да се разберат за двубоя реванш на финала за Копа Либертадорес. Както вече е известно, двубоят трябваше да се изиграе на 24 ноември, но заради безредици бе отложен. 

Първо бе насрочен за 25 ноември, но след това се отложи за неопределно време, а сега от Бока настояват да получат трофея по служен път, тъй като от Ривър не са се справили в ролята си на домакин да се проведе срещата по нормален начин. "Не смятам, че това бе направено от нормални хора. Не знам кои са. Съгласихме се да го отложим, никога не съм си мислил, че ще поискат служебно. Системата имаше пропуск, но Ривър не е виновен за това. Ясно е, че те не искат да играят. Те могат да ни бият, ние не сме чак толкова добри. Трябва да прекратим глупостта, светът гледа", заяви той. 

Фенове на Ривър атакуваха автобуса на Бока, а най-сериозно пострада капитанът Пабло Перес, който имаше счупени стъкла в окото. Д'Онофрио е разочарован от колегата си от Бока Даниел Анхеличи, че не е удържал на думата си и не е спазил договорката, която двата клуба са постигнали миналата събота.  "Трябва да покажем на света страстта, която имаме и да играем. 55% от населението на града искат да се играе, феновете на Бока искат да се играе. Нека да покажем на света, че някои хора няма как да победят. Анхеличи не удържа на думата си. Не мога да повярвам, че той не спази своето обещание. Подписахме документ и си стиснехме ръцете. След това видях неговото писмо до КОМНЕБОЛ, в което иска те да бъдат обявени за шампиони. Мачовете се печелят и губят на терена", допълни още той. 

Как безредиците в Аржентина увеличават шансовете за балканско домакинство на Мондиал 2030 - прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички