Официално: Филип Кръстев е най-новото попълнение на ФК Лос Анджелис


Официално: Филип Кръстев е най-новото попълнение на ФК Лос Анджелис
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2009 0

Българският национал и бивш футболист на Левски - Филип Кръстев, официално бе представен от шампиона на МЛС - ФК Лос Анджелис. Клубът обяви новината както в социалните мрежи, така и на своя уебсайт. 

ФКЛА съобщава, че взима 21-годишния полузащитник под наем от белгийския Ломел до края на юни 2024 година. В споразумението има опция за откупуване, а клубът твърди, че ще добави българина към състава си веднага, когато неговата виза е готова.

Плеймейкърът се присъединява към ФКЛА, след като прекара последните две години в Левски под наем от Ломел. От 2021 до 2023 с екипа на "сините" Филип Кръстев записа 56 мача и регистрира 12 гола и 11 асистенции във всички турнири.

ФКЛА спечели както МЛС, така и Купата на МЛС през изминалата кампания. В тима се подвизава италианската легенда - Джорджо Киелини, а преди да прекрати кариерата си там бе и Гарет Бейл.

"Филип е невероятно талантлив полузащитник, чиито динамични качества и технически способности се вписват добре в нашия модел на игра. Ние сме развълнувани да приветстваме Филип във ФКЛА, тъй като той прави следващата стъпка от това, което съм убеден, че ще бъде успешна кариера", заяви генералният мениджър на тима Джон Торингтън.

Агентът на Филип Кръстев - Николай Жейнов, обяви колко би струвал българина, ако от Лос Анджелис искат да го откупят за постоянно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички