От Висшата лига ще бъдат изправени пред удивителната сметка за тестове за коронавирус


От Висшата лига ще бъдат изправени пред удивителната сметка за тестове за коронавирус
Снимка: Getty Images/Gulliver

1598 0

В Англия вече се обсъжда при какви условия ще се поднови Висшата лига, като към момента надеждите са това да се случи в началото на юни месец. Едно от условията е играчите от отборите да бъдат тествани за коронавирус, но това ще доведе до големи сметки за плащане.

Според Daily Mail от Висшата лига ще трябва да платят около 4 млн. паунда за тестването.  Медицинските служители на 20-те клуба проведоха продължителна видеоконференция в събота, когато беше решено играчите и основният персонал да бъдат тествани за Covid-19 два пъти седмично за продължителността на сезона, от момента на подновяването на груповите тренировки.

Тестовите комплекти струват около 150 паунда всеки. Членовете на персонала, които се считат за "съществени", варират в различните клубове, но се очаква бройката да е до 50 теста при тестване два пъти седмично, което ще струва общо 300 000 паунда за 20-те клуба.

Отборите се надяват да възобновят тренировките си до средата на май и сезонът да приключи до края на юли. Това е период от 13 седмици, като общият разход за предоставяне на достатъчно комплекти за тестване може да скочи до 4 милиона паунда. Препоръката ще бъде обсъдена и потенциално официализиране на събранието на акционерите във Висшата лига в петък. 

А какво показват сметките и колко души ще има по време на мач от английското първенство - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички