Новият носител на "Златна топка" Карим Бензема: Това беше моята детска мечта, ще продължа да се боря


Новият носител на "Златна топка" Карим Бензема: Това беше моята детска мечта, ще продължа да се боря
Снимка: Getty Images

4723 0

Новият носител на най-ценното индивидуално отличие във футбола (Златна топка) - Карим Бензема, заяви, че спечелването на този приз е било детската му мечта и сега, когато го вижда пред себе си, е много горд от постигнатото.

Нападателят на Реал Мадрид се превърна в петия французин, който печели "Златна топка", след Раймон Копа, Мишел Платини, Жан-Пиер Папен и Зинедин Зидан.

"Да видя този приз пред мен ме кара да се чувствам наистина много горд. Това беше моята детска мечта и цялата работа, която свърших в кариерата си, беше посветена на тази мечта! Никога не съм се предавал!", заяви Бензо след получаването на наградата и допълни:

"Винаги съм смятал, че всичко е възможно. Дори когато не бях в националния отбор на Франция, дори тогава не спирах да работя здраво. Имахме трудни моменти със семейството ми, за да стигна до тук, но сега съм щастлив от работата, която съм свършил. Ще продължа да се боря".

34-годишният голаджия не пропусна да изкаже благодарности и на най-близките си хора: "Благодарен съм на всичките си съотборници както в Реал Мадрид, така и във Франция. На моя треньор (б.р. - Карло Анчелоти) и на големия президент (б.р. - Флорентино Перес), който е като член на семейството ми, защото преди години ми даде възможността да играя за Реал Мадрид и от този ден нататък винаги е бил до мен, подкрепял ме е и е вярвал в мен. Той има цялото ми уважение. Искам да благодаря и на цялата академия на Лион, тъй като без тях нямаше да бъда тук, както и на семейството ми. Този приз е индивидуален, но си остава и колективна награда".

Бензема разкри и кой е единственият нападател в историята, заради когото би се съгласил да бъде резерва: "Роналдо Феномена е моят идол - според мен няма друг нападател като него. Това, което той правеше на терена, е невъзможно да се повтори. Той е единственият нападател, заради когото, ако беше в моя отбор, бих седнал на пейката без да кажа и дума".

*Как протече цялата церемония по връчването на "Златна топка"? (последвайте линка, за да научите)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички