Зидан обяви Карим Бензема за най-добрия в историята на Франция и съжали, че не са успели да играят заедно


Зидан обяви Карим Бензема за най-добрия в историята на Франция и съжали, че не са успели да играят заедно
Снимка: Getty Images

1971 0

Легендарният футболист на Ювентус и Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви в коментар пред "L'Équipe", че Карим Бензема е най-добрият нападател на Франция в исторически план!

"Всеки си има своя любим футболист - някои ще кажат, че това е Жан-Пиер Папен заради изключителните му голове, други пък ще споменат Мишел Платини... За мен обаче Карим е над всички като централен нападател в историята на Франция", каза Зизу след като връчи "Златната топка" на Бензема в понеделник (17 октомври) вечер.

Бившият наставник на Реал Мадрид продължи с ласкавите думи по адрес на голаджията: "Много добре го познавам и знам отлично на какво е способен. През всичките тези години на "Бернабеу" беше фантастично да го гледам по време на тренировките. Давах му съвети, но той и без това вече си играеше много добре. Просто говорехме за някои детайли - например кога и как да атакува на първа и втора греда. Окуражавах го никога да не спира, когато веднъж е тръгнал към вратата".

Зизу изрази и съжалението си, че не е успял да се "засече" на терена с Карим Бензема: "Начинът, по който той контролира топката е изумителен. Страхотно е да си на 3 метра от него и да го гледаш. Имаше моменти, в които много ни се искаше да бяхме играли заедно. Щях да му помогна да отбележи много голове. Това не се случи, но пък после компенсирахме като треньор и играч. Пожелавам му да продължава да блести по този начин както с екипа на Реал Мадрид, така и с този на Франция".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Тибо Куртоа недоволства: Убеден съм, че вратар не може да спечели "Златна топка"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички