Няма пандемия, няма политика: Цар Футбол изби рибата в Google за 2021 година


Няма пандемия, няма политика: Цар Футбол изби рибата в Google за 2021 година
Снимка: Pixabay

3603 0

Настоящата 2021 година е към своя край и е време за анализи... Такъв изготви и публикува световноизвестната търсачка "Гугъл", а данните от него са много любопитни и доказват, че Цар Футбол винаги е бил и винаги ще бъде едни своеобразен 'отдушник' за населението на България!

В последните 12 месеца на територията на страната се проведоха три парламентарни и едни президентски избори. В политиката бе толкова горещо, че се получи обратен ефект и ентусиазмът на българските граждани рязко охладня. Това бе доказано категорично от рекордно ниската избирателна активност, но това е съвсем отделна тема, на която SportLive няма никакво намерение да отделя внимание.

Не бяха само избори - пандемията от коронавирус по света и у нас продължи да бушува с пълна сила, темата с ваксините вече е до болка позната на всеки човек, а на всичкото отгоре, през втората половина на 2021 г. в България трябваше да бъде извършено и преброяване на населението...

Очевидно обаче, за българите има много по-важни теми - "ЕВРО 2020" е фразата, която е най-често търсена в "Гугъл"! Европейското първенство по футбол се проведе от 11 юни до 11 юли, а шампион стана отборът на Италия. На второ място се нарежда "Ваксина Ковид", а на трето - "Преброяване". Ключовата дума "Избори 2021" е четвъртата най-търсена през 2021 година.

Нека погледнем и кои имена на личности са били най-често изписвани в търсачката: в Топ 10 присъстват две такива на спортисти - №4 Кристиан Ериксен и №6 Ивет Горанова. Както всички знаем, националът на Дания получи сърдечен удар в първите дни на Евро 2020 и светът бе притихнал в очакване на новини за състоянието му. Що се касае до ЗЛАТНАТА Ивет Горанова - българката спечели олимпийска титла в каратето по време на Игрите в Токио, а след това бе посрещната по грандиозен начин на Летище София (вижте галерията).

И накрая, но не на последно място, ето и кои са десетте най-търсени ключови думи на спортна тематика през 2021 година:

1. Европейско първенство по футбол 2020 

2. Ивет Горанова

3. Шампионска лига

4. Олимпийски игри

5. Лудогорец - Малмьо

6. Стойка Кръстева

7. Australian Open 2021

8. ЦСКА - Виктория Пилзен

9. Premier league

10. Англия - Дания

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички