Няма да му е зле! Разкриха заплатата на Един Джеко във Фенербахче


Няма да му е зле! Разкриха заплатата на Един Джеко във Фенербахче
Снимка: Getty Images

4956 0

Босненският легендарен нападател Един Джеко подписа за две години с Фенербахче, съобщиха от гранда от Истанбул. 37-годишният футболист, който загуби финала на Шампионската лига от Манчестър Сити в Истанбул по-рано този месец, ще получава 4,2 милиона евро на сезон.

Джеко вкара 14 гола във всички състезания за Интер миналия сезон, но договорът му с „нерадзурите“ изтече. До 2021  той защитаваше цветовете на Рома.

Преди това голаджията игра за Манчестър Сити и Волфсбург, като спечели титлите във Висшата лига и Бундеслигата.

Джеко, който е вкарал повече от 300 гола в клубния футбол, е и най-добрият голмайстор за всички времена за Босна и Херцеговина с 64 международни гола в 129 мача. Фенербахче, подгласник на големия си съперник Галатасарай през миналия сезон в Суперлигата, не е печелил титлата във Висшата лига на Турция от 2014 г. Клубът спечели Купата на Турция в началото на юни, първият му трофей от девет години. Джеко ще запълни празнината, оставена от еквадореца Енер Валенсия, голмайстор в Суперлигата с 29 гола през миналия сезон, който замина за Интернасионал в Бразилия.

 „Щастлив съм и съм горд, че съм част от невероятното семейство на Фенербахче. Трябва да кажа на нашите фенове, че ще давам всичко от себе си във всеки мач, който играем, и всяка тренировка, която правим.“, бяха първите думи на Джеко като футболист на турския гранд.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Категоричен! Ромелу Лукаку реши какво желае

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички