Официално: Легендата Един Джеко се раздели с Интер, акостира близо до България


Официално: Легендата Един Джеко се раздели с Интер, акостира близо до България
Снимка: Getty Images

2493 0

Един от знаменитите нападатели в модерната история на футбола - Един Джеко, ще се насочи към напълно ново и непознато приключение. Таранът акостира в съседна Турция, където ще облече цветовете на гранда Фенербахче.

Подобаваща раздяла

Босненецът напуска своя Интер в края на месеца, когато изтича договорът му с клуба. Двете страни не са се споразумели за нов такъв, което наложило играчът да потърси алтернатива.

С екипа на "нерадзурите" Джеко изигра 101 мача, записвайки 31 гола и 15 асистенции във всички турнири в период от 2 години. С тима той завоюва на два пъти Купата и Суперкупата на Италия. През настоящия сезон пък спомогна за сребърните медали от Шампионска лига. 

Джеко приключва кариерата си на "Джузепе Меаца" подобаващо, за да се насочи към южната ни съседка. Това обяви вече новият му клуб, който побърза да зарадва феновете си с новината.

Ето какво написаха от Фенербахче в социалните мрежи:

"Световноизвестният голмайстор Един Джеко ще пристигне в Истанбул в четвъртък, за да премине задължителни медицински прегледи, след което ще бъде представен официално пред феновете на Фенербахче“, гласи публикация на тима.

Наскоро босненецът намери място и в поредна престижна класация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички