Нидерландия не успя да направи обрат срещу Полша в Лигата на нациите, Уелс взе първа точка срещу Белгия


Нидерландия не успя да направи обрат срещу Полша в Лигата на нациите, Уелс взе първа точка срещу Белгия
Снимка: Gulliver/GettyImages

1416 0

Интересни мачове се изиграха в група 4 от Лига А в турнира Лигата на нациите. В единия от тях Нидерландия и Полша направиха зрелищно реми – 2:2 стадион „Де Кайп“ в Ротердам. Въпреки че бяха изявен фаворит в срещата, „лалетата“ не успяха да запишат трета поредна победа в групата си над „Дружина полска“.

Изненадващо поляците поведоха с 2:0 до началото на второто полувреме чрез голове на Мати Каш и звездата на Наполи Пиотр Жиелински. Големият отсъстващ в полските редици бе голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски.

Играчите на Луис ван Гаал реагираха светкавично и се върнаха в мача след полученото второ попадение в своята врата. В рамките на три минути голове на Дейви Клаасен и Дензел Дъмфрийс направиха резултата 2:2.

До края на срещата домакините диктуваха събитията и дори можеха да осъществят пълен обрат, но нападателят на Барселона Мемфис Депай изпусна дузпа в първата минута от добавеното време на мача. По този начин нидерландците изпуснаха възможността да се поздравят с хубава победа и да съберат максимален актив след първите 3 кръга от своята група. Нидерландия остава на първата позиция в група 4 със седем точки, а Полша заема трета позиция с четири спечелени пункта.

В другия мач от групата Уелс и Белгия не се победиха и завършиха 1:1 на „Кардиф Сити Стейдиъм“. Това бе първа спечелена точка за „драконите“, които няколко дена по-рано се станаха последният европейски тим, който се класира на Мондиал 2022 в Катар.

Ранно попадение на Ийтън Ампаду бе отменено след намеса на ВАР. След това не последваха опасни ситуации пред двете врати.

В началото на второто полувреме Белгия излезе напред в резултата след гол на Юри Тилеманс след асистенция на Миши Батшуай. Въпреки по-активната игра на „червените дяволи“, Уелс успя да се добере до точката чрез попадение на Бренан Джонсън четири минути преди края.

След този кръг Белгия запазва втората си позиция с 4 точки, колкото има и третият Полша, а Гарет Бейл и компания остават на дъното в групата с 1 спечелена точка до момента.

Следващите двубои в тази група са Нидерландия – Уелс и Полша – Белгия.

Вижте още: Какво разкри звездата на Уелс Гарет Бейл за своето бъдеще

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички