Англия и Италия се занулиха на „Молиню“, „Трите лъва“ останаха на дъното в „групата на смъртта“


Англия и Италия се занулиха на „Молиню“, „Трите лъва“ останаха на дъното в „групата на смъртта“
Снимка: Getty Images

3531 0

Англия и Италия завършиха 0:0 в среща от Група 3 на Лига “А” на Лигата на нациите. „Трите лъва“ и младият състав на „адзурите“ направиха качествен двубой пред празните трибуни на стадион „Молиню“, но не успяха да се победят.

Така Англия остана без победа след 3 изиграни мача в „групата на смъртта“. Хората на Гарей Саутгейт са с 2 равенства и загуба от Унгария. Италия остава на върха в класирането, след като не познава вкуса на поражението. Селекцията на Роберто Манчини е с 5 точки.

По този начин Англия не успя да вземе и реванш срещу Италия за загубения финал на Евро 2020 миналото лято. Тогава „адзурите“ станаха европейски шампиони, след като победиха „трите лъва“ след изпълнение на дузпи насред „Уембли“.

Сега двата отбора сътвориха истинско шоу. И едните, и другите създадоха куп изгодни положения за отбелязване на голове, но топката не пожела да влезе в мрежата поне веднъж.

Домакините треснаха и една греда след удар на Маунт още в началните минути на мача. С пропуски се отличи още най-вече Рахийм Стърлинг. Най-фрапантният пропуск за гостите пък направи Сандро Тонали в 25-ата минута.

Топ коефициенти за срещата можете да видите тук

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира на високи обороти. Още във 2-ата минута гостите едва не откриха резултата. Матео Песина изведе отлично Давиде Фратези, който стреля, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Рамсдейл.

Англичаните отговориха с удар на Маунт в ръцете на Донарума. Последва грешка на стража на италианците, но Ейбрахам не успя да се възползва и би край лявата греда.

В 9-ата минута Рахийм Стърлинг проби и пусна пас към Мейсън Маунт около точката на дузпата. Крилото на Челски нанесе мощен удар, Донарума се намеси, но топката срещна напречната греда.

В следващите минути на терена имаше леко затишие, въпреки че хората на Гарет Саутгейт владееха повече топката. Защитник се намеси решително в 17-ата минута след шут на Стърлинг, а 60 секунди по-късно Райс би над вратата.

Сандро Тонали профука отличен шанс да изведе адзурите напред. Това се случи в 25-ата минута, когато Ди Лоренци центрира към далечната където връхлиташе халфът на Милан. Тонали обаче от 6-7 метра не успя да преодолее Рамсдейл, който спаси.

Малко след това пред Грийлиш се откри нова възможност да шутира, но отново бе блокиран.

В 40-ата минута Донарума улови удар на Маунт.

В последните 5 минути на първата част  адзурите имаха 3 шанса да открият резултата. Първо Скамака би над гредата, а след това Рамсдейл спаси изстрел на Песина. Точно преди почивката стражът на Арсенал отрази и удар от воле на Локатели.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И след антракта първата възможност дойде за Италия. Песина в 48-ата минута шутира много неточно от дъгата на пеналта.

Англичаните отговориха с два пропуска на Стърлинг. Първо в 52-ата минута той отблизо би над гредата, а 120 секунди по-късно стреля слабо и Донарума улови без проблеми.

В 62-ата минута Рамсдейл измъкна трите лъва, спасявайки удар от няколко метра на Ди Лоренцо. В 70-ата минута Ньонто също не успя да преодолее стража на домакините.

Англичаните продължиха да владеят повече топката. Атаките на „адзурите“ обаче вещаеха сериозни опасности.

В 79-ата минута влезлият като резерва Хари Кейн от точката на дузпата би над вратата.

До края домакините пробваха нещо като натиск, но явно повече внимаваха да не сгрешат фатално. Така мачът приключи без голове, което обаче позволи на Италия да оглави класирането в групата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Англия: Рамсдейл, Джеймс, Магуайър, Томори, Трипиър, Уорд-Праус, Райс Маунт, Грийлиш,  Стърлинг, Ейбрахам

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Гати, Ачерби, Димарко, Локатели, Фратези, Тонали, Песина,  Пелегрини, Скамака

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В мач - повторение на финала на Европейското първенство от 2021 година "трите лъва" ще се опитат да вземат реванш и да запишат едва първата си победа в тазгодишното издание на Лига на нациите. В предните си две срещи Англия загуби шокиращо от Унгария с 1:0 в Будапеща, а след това записа реми (1:1) с Германия в Мюнхен. 

От друга страна, Италия ще се опита да запише втора победа в "групата на смъртта", след като в миналия мач "Скуадра Адзура" надигра с 2:1 Унгария, а първата среща на италианците завърши 1:1 с Германия. Към момента момчетата на Роберто Манчини са първи в класирането с актив от 4 точки, докато Англия заемат изненадващо последната позиция само с 1 пункт. 

Срещата ще се играе пред празни трибуни в Уулвърхямптън заради наказанието на домакините от финала на ЕВРО 2020 и ексцесиите с феновете. 

В другия двубой от групата Германия ще посрещне Унгария и ще търси първата си победа в турнира. Срещата е с начален час 21:45. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички