Треньорът на Грузия Вили Саньол даде пресконференция преди мача с България


Треньорът на Грузия Вили Саньол даде пресконференция преди мача с България
Снимка: Getty Images/Guliver

2129 0

Старши-треньорът на Грузия Вили Саньол даде пресконференция преди мача с България от 4-тия кръг от Лига „C“ в Лигата на нациите. Грузинците са първи в нашата група, в която са още отборите на Северна Македония и Гибралтар. „Кръстоносците“ имат максималният брой точки – 9 след три изиграни двубоя.

"Първо, от името на нашия екип пожелавам на Тодор Неделев бързо оздравяване. Това беше голям шок за нас и осъзнаваме, че подобно нещо може да се случи на всеки“, коментира пътния инцидент с българските национали Вили Саньол.

"Колкото до мача и това, в еуфория ли сме и гледаме ли съперниците отгоре, някак си високомерно? Рядък случай е, когато грузинският отбор е постигнал такъв успех. На този фон чакаме четвърти пореден. Но моят отбор е съставен от професионалисти и вярвам, че всички 29 извикани играчи ще продължат да го правят и в бъдеще...", заяви Саньол.

"В отбора има голяма конкуренция и всеки трябва да иска да заеме място в основния отбор. Например Китеишвили игра в последните минути, но беше полезен. За нас е важно да поддържаме този заряд", допълни треньорът.

"Цитаишвили се вписва добре в системата, която използваме. Азаров и Гиорбелидзе също играят добре. Накратко, имаме играчи на тази позиция и това ме радва много. Колкото до Азаров, той беше малко уморен от България и затова решихме да върнем Цитаишвили в стартовия състав срещу Република Северна Македония.

Срещу България на вратата на Грузия застана опитният Георгий Лория, докато срещу Република Северна Македония пазеше младата звезда Мамардашвили“, каза специалистът.

"Имаме трима отлични вратари - Мамардашвили играе на най-високо ниво и нямаше риск да го настроим за гостуването в Скопие, без значение липсата на игрова практика. Няма как да се притеснявам, който и да е на вратата, заяви още Саньол.

"Мачовете са много на гъсто, през два дни буквално. Като цяло нашата цел беше своевременно преразпределение на силите. Играчите знаят, че това е работа на треньора - той трябва да вземе решение дали да сложи играч или не. Важното е това да бъде справедливо“.

Той бе запитан от журналистите дали ще има съществени промени в сравнение с последния мач, който бе спечелен срещу Северна Македония с 3:0 като гост.

"Що се отнася до Микелтадзе, пак го казвам – от мен зависи кой ще играе и кой не. Всички тези играчи са членове на екипа и прекарват остатъка от обучението. За тях е важно да свикнат с отбора. Важно е също така, че Зивзивадзе и Микаутадзе играят много добре и на Микелтадзе ще бъде даден шанс - сега или в близко бъдеще, ще видим", завърши Вили Саньол.

Вижте още: Какво заявиха от Грузинския футболен съюз за инцидента с българския национален отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички