Немислимо: Голямата задаваща се сензация в Купата на африканските нации, за която никой не говори


Немислимо: Голямата задаваща се сензация в Купата на африканските нации, за която никой не говори
Снимка: Getty Images

2404 0

Купата на африканските нации тече с пълна сила и вече се изигра напълно втория кръг от груповата фаза на турнира. След него само три отбора са с пълен актив от точки - домакинът Камерун в група А, Мароко в група С и Нигерия в група D. Те са си гарантирали и преминаването към следващата фаза.

Малцина обаче забелязаха, че настоящият шампион не само, че се представя изключително слабо, но и е поставен пред съвсем реалната опасност да отпадне още в груповата фаза, въпреки че напред продължават първите два тима от всяка група + 4-те най-добри трети отбора от 6-те групи.

Именно на последното може да се оповава Алжир. "Пустинните лисици" до момента имат едва 1 точка, след като първо завършиха наравно 0:0 срещу Сиера Леоне, а след това дори загубиха от Екваториална Гвинея с минималното 0:1.

Така в последния кръг Алжир има нужда от задължителна победа, за да има шанс да продължи напред към елиминационната фаза (равенство също може да е достатъчно, но след страхотна врътка и в групата, и в останали групи). А в последния кръг съперникът е най-тежкият от групата.

Кот Д'Ивоар - един от фаворитите в състезанието е срещу Алжир. Кот Д'Ивоар е и лидер в групата без загуба - с 4 точки след успех над Екваториална Гвинея и равенство срещу Сиера Леоне. Двата тима се изправят един срещу друг в четвъртък, 20 януари.

Припомняме, че вратар на Алжир е бившият футболист на ЦСКА и на Славия Райс Мболи. Освен това в състава има още няколко популярни имена, най-известното от които е Рияд Марез от Манчестър Сити. Бившият играч на Валенсия и Уест Хям Софиан Фегули и полузащитникът на Милан Исмаел Бенасер също са в тима. Екс състезателят на Лестър, Спортинг Лисабон и Нюкясъл Ислам Слимани също е там (към момента играч на Олимпик Лион), както и Ясин Брахими, който направи изключително солидна кариера с Порто.

Вижте и пълната програма за Купата на африканските нации + ТВ програмата за излъчването.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички