Кот д'Ивоар изпусна Сиера Леоне, Тунис с разгромна победа


Кот д'Ивоар изпусна Сиера Леоне, Тунис с разгромна победа
Снимка: Getty Images

2425 0

Отборът на Кот д'Ивоар изпусна втора победа в Купата на африканските нации. "Слоновете" завършиха нарано с тима на Сиера Леоне 2:2 в напрегнат мач. Въпреки че Себастиан Алер и компания доминираха по брой създадени положения, успехът беше изпуснат в края.

В 10-ата минута Умару Бангура фаулира съперник в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Франк Кеси, но Мохамед Камара извади удара на халфа на Милан с героична намеса. В 25-ата минута Себастиан Алер все пак успя да отбележи с прецизен удар. В 39-ата минуа Мохамед Турей можеше да изравни, но Бадра Сангаре спаси.

В 55-ата минута Сиера Леоне стигна до гол. Муса Ноа Камара овладя топката в наказателното поле и я прати в мрежата. Кот д'Ивоар върна преднината си чрез Никола Пепе в 65-ата минута. Играчът на Арсенал не срещна проблеми след самостоятелна акция. Уилфред Заха и Бадра Сангаре също създадоха опасни положения.

И точно секунди преди последния съдийски сигнал Ал Хаджи Камара се възползва от грешка в защитата на "слоновете" и изравни.

Така в групата Кот д'Ивоар има 4 точки и е лидер. Сиера Леоне има 2. Последният мач на Кот д'Ивоар ще бъде срещу Алжир, докато за Сиера Леоне предстои двубой с Екваториална Гвинея.

В друг мач Тунис разгроми Мавритания с 4:0. Още в 4-ата минута Махлути откри резултата, а Хазри удвои в 9-ата минута. Отново Хазри в 64-ата и Джазири в 66-ата донесоха успеха на арабската страна. Така в група F Тунис записа първи три точки и е трети след Гамбия и Мали, които имат по 4. За Тунис предстои мач с Гамбия, докато Мавритания се изправя срещу Мали.

По-рано днес ново попълнение на Левски се контузи в мач от турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички