Новият защитник на Левски се контузи, а Гамбия и Мали поделиха точките в Купата на Африка


Новият защитник на Левски се контузи, а Гамбия и Мали поделиха точките в Купата на Африка
Снимка: Официален сайт на Левски

1390 0

Новото попълнение на Левски Ноа Сонко Сундберг изигра 74 минути за Гамбия, преди да се контузи и да бъде заменен, а отборът му завърши 1:1 с Мали в мач от втория кръг на груповата фаза в турнира за Купата на африканските нации.

Мали имаше почти пълно преимущество в хода на целия двубой и футболистите в зелено владееха топката в 70 процента от времето, създавайки и цели 19 голови положения. За лош късмет гамбийците нацелиха две греди, а двете попадения паднаха от дузпи в края на мача, след като Сундберг вече бе излязъл.

В 18-ата минута Муса Дженепо (Мали) пропусна изгодна ситуация след центриране, насочвайки топката встрани от вратата. Пет по-късно Гамбия бе близо до това да поведе в резултата, но ударът на Муса Бароу нацели горната греда.

Малко преди края на първото полувреме десният страничен стълб също се притече на помощ на Мали, след като Абли Джалоу изпълни хубав пряк свободен удар. В средата на второто полувреме вратарят на Гамбия Моду Жоб на два пъти демострира чудесен рефлекс, за да запази нулевото равенство.

В 74-ата минута футболистът на Левски Сундберг получи контузия, която на пръв поглед не изглеждаше сериозна и бе заменен. Четири по-късно футболист на Мали падна в наказателното поле, а ВАР призова съдията да разгледа положението и решението бе ясно - дузпа за Мали. Зад топката застана Ибрахима Коне и прати вратаря в обратния ъгъл за 1:0.

В 89-ата минута Гамбия също получи дузпа за игра с ръка в наказателното поле. С изпълнението ѝ се нагърби Муса Бароу и не сгреши - 1:1.

Във временото класиране Гамбия и Мали си поделят първото място с еднакви показатели - два мача, четири точки и голова разлика 2:1. Другите два отбора, Тунис и Мавритания, играят по-късно днес (16 януари) и са с нулев актив.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички