Нашумелият рефер от Купата на Африка шокира с признание за мача, Бог го накарал да свири по-рано


Нашумелият рефер от Купата на Африка шокира с признание за мача, Бог го накарал да свири по-рано
Снимка: Getty Images

3887 0

Замбийският футболен рефер Джани Сиказве, който се прочу с това, че на два пъти свири край на мача между Тунис и Мали от Купата на Африка, преди да са изтекли редовните 90 минути, разказа пред испански медии защо се е стигнало до този момент и как се е чувствал самият той по време на двубоя:

"Този ден беше много горещо, а влажността беше някъде около 85 процента. След загрявката започнах да усещам, че организмът ми не е добре. Дори след като пих вода, за да се освежа, сякаш нищо не бях сторил".

"След като свърши първото полувреме се отправихме към съблекалните. Там легнахме и вдигнахме краката си, за да се отпуснем. Пих малко вода и сок. През второто полувреме не приличах на човек, който си е почивал. Не чувах нищо – много странна ситуация. На следващия ден ме откараха в болница", спомня си Сиказве и шокира със следното признание:

"Бях много близо до това да се върна в Замбия в ковчег. Много близо... Хората правиха негативни коментари за мен и как се справих с мача. Беше много горещо. Искам да знам кой ме принуди да свърши мача по-рано. Смятам, че беше Бог!".

"Семейството ми беше много притеснено. Не знаех дали получавам съобщения от тях, тъй като мобилният ми телефон беше изключен. Обичам това, което правя и ще продължа да го правя. Някои казват, че може би е време да спра, но няма да го направя в този момент", обеща 42-годишният арбитър!

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Спукаха от бъзици съдия на Купата на Африка: Най-смешно тичащият рефер в света (ВИДЕО)"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички