Сенегал уверено се класира за 1/2-финалите в Купата на африканските нации


Сенегал уверено се класира за 1/2-финалите в Купата на африканските нации
Снимка: Getty Images/Guliver

3388 0

Сенегал води на Екваториална Гвинея с 3:1 в 1/4-финал от Купата на африканските нации. Садио Мане и компания показаха класата си, като бързо си върнаха преднината, след като допуснаха изравняване в средата на второто полувреме.

Сенегал поведе в резултата в 28-ата минута, когато Садио Мане изведе Фамара Диедхиу и последният не сгреши за 1:0. Макар че момчетата на Алиу Сисе владееха инициативата, през първото полувреме нямаше друго опасно положение пред противниковата врата.

В 50-ата минута Калиду Кулибали изчисти топката, като имаше съмнения за игра с ръка. След проверка на VAR обаче дузпа не беше отсъдена. В 57-ата минута Яник Бюла беше изпуснат от защитниците на Сенегал и изравни резултата.

В 68-ата минута обаче появилият се като резерва Шейку Конате засече топката с глава след изпълнен корнер само три минути след като влезе в игра и Сенегал отново поведе. В 79-ата минута Исмаила Сар беше намерен с хубав пас зад защитата и с удар в десния ъгъл направи 3:1.

Така след като Камерун и Египет се класираха напред, е ясна и другата полуфинална двойка. Сенегал ще играе с Буркина Фасо. Ето как Буркина Фасо се класира за следващия етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички