Най-красивият, зрелищен и неповторим гол в кариерата на Златан Ибрахимович (ВИДЕО)


Най-красивият, зрелищен и неповторим гол в кариерата на Златан Ибрахимович (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8104 0

Във вечерта на 4 юни Златан Ибрахимович обяви, донякъде очаквано, донякъде не толкова, новината, че спира окончателно с футбола!

За 41-годишния нападател вече е казано и изписано много, но ще припомним накратко футболния му път, преди да се насочим към най-красивия, най-зрелищния и най-неповторимия му гол...

Професионалната кариера на шведа започва в Малмьо, а след това той преминава последователно през Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Лос Анджелис Галакси и отново Милан.

На клубно ниво има 827 мача, 496 гола и 206 асистенции, а на национално - 122 двубоя, 62 попадения и 25 голови паса. Именно за едно от тези с фланелката на Швеция става въпрос в тази статия, за което вероятно мнозина от читателите вече са се досетили!

Датата е 14 ноември 2012-а година, а "жълто-сините" се изправят срещу Англия в приятелски мач. В 91-вата минута резултатът е 3:2 в полза на шведите, като Ибра е вкарал всеки един от трите гола във вратата на "Трите лъва". Четвъртият му, който оформя крайното 4:2, обаче оставя спортния свят без думи и доказва не само невероятния му атлетизъм, но и футболния нюх, с който разполага...

Топката е изритана в предни позиции, Ибрахимович тръгва да я гони, а вратарят на англичаните в този мач - Джо Харт, напуска наказателното поле, за да се опита да я изчисти с глава. Опитът му не е от най-успешните, а Златан "разчита" по перфектен начин ситуацията и се спира на едно място. Следва актрактивна задна ножица по диагонал от близо 30 метра, при която кълбото описва страхотна парабола и въпреки отчаяния шпагат на защитник - влиза във вратата на Англия. 

И до ден днешен, според мнозина, това е най-красивият гол, вкарван някога. Насладете му се още веднъж:

ПРОЧЕТЕТЕ и ВИЖТЕ ОЩЕ - Не са само красиви голове: Скандалният случай, при който Ибрахимович прати Матераци в болницата! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички