"Италия принадлежи на Милан" - епичната реч на Ибра, която веднага бе припомнена след оттеглянето му (ВИДЕО)


"Италия принадлежи на Милан" - епичната реч на Ибра, която веднага бе припомнена след оттеглянето му (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2139 0

Златан Ибрахимович сложи край на изключителна кариера в неделя (4 юни) на 41-годишна възраст. Нападателят на Милан и Швеция по-рано обяви, че няма да остане на "Сан Сиро", когато договорът му изтече в края на този месец. Но той отиде дори по-далеч, като обяви, че е дошло време да каже сбогом на футбола.

Кариерата на Златан Ибрахимович

Ибрахимович се присъедини към Милан през декември 2019 г. за втория си период, след като прекара една година в Съединените щати с ЛА Галакси.

Той пристигна в клуба, когато бе на 12-то място в Серия А, като със сигурност изигра ролята си в укрепването на тима на "росонерите". Ибра им помогна да се класират за три квалификации в Шампионска лига, полуфинал в Шампионска лига (където загубиха от Интер), и титла в лигата.

Първоначално той подписа шестмесечен договор като свободен агент  и не му трябваше много време, за да постави още рекорди. Първият му гол във втория му престой бе с Милан, при победата с 2:0 срещу Каляри. Това значаваше, че е отбелязал поне един гол в четири различни десетилетия (1990-те, 2000-те, 2010-те и 2020-те).

След това неговият гол при поражението с 4"2 от градския съперник Интер Милано го накара да стане най-възрастният голмайстор в миланско дерби. Шведът подобри рекорда на сънародника си Нилс Лидхолм. Златан беше на 38 години и 129 дни.

И този сезон Ибрахимович, който на 41-годишна възраст има само няколко мача през този сезон, но все пак успя да стане най-възрастният голмайстор на Серия А, когато вкара мрежата при поражението с 3:1 от Удинезе.

Видео: Речта на Златан, когато Милан спечели Серия А

След новината за оттеглянето в социалните мрежи веднага започнаха да споделят неговата реч от спечелването на Серия А през миналия сезон. Тя показва, че освен голям футболист е и голям лидер.

"Сега ние сме шампионите на Италия. Преди всичко, искам да благодаря на всеки един играч. А сега говоря от името на целия отбор. Бихме искали да благодарим на Паоло Малдини, Рики Масара и Иван Газидис. Не беше лесно, но бяхме истински колектив този сезон. В началото на кампанията никой не вярваше в нас. Но чрез тези ценности ние станахме по-силни.

Много съм горд с всички вас. А сега ми направете една услуга: празнувайте като шампиони, защото не Милано, а Италия принадлежи на Милан!", бяха само част от думите му. А сбогуването му с футбола също не бе по-малко емоционално, като Ибра не успя да спре сълзите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички