Не са само красиви голове: Скандалният случай, при който Ибрахимович прати Матераци в болницата (ВИДЕО)


Не са само красиви голове: Скандалният случай, при който Ибрахимович прати Матераци в болницата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6203 0

Златан Ибрахимович и Марко Матераци определено не могат да се нарекат приятели.  Въпреки че двамата са били в съблекалнята на Интер някога, справедливо е да се каже, че отношенията им се влошиха по времето, когато Ибрахимович облече черно-червените ивици на Милан.

От друга страна Матераци е познат на феновете заради болезнените инциденти на футболния терен, като в крайна сметка той е може би най-известен с това, че беше ударен с глава от Зинедин Зидан на финала на Световното първенство през 2006 г.

Ибрахимович обаче не изостава от случките с Матераци

Въпреки това, забележително, италианският защитник вероятно би могъл да твърди, че сблъсъкът му с Ибрахимович всъщност го е наранил повече, отколкото този със Зизу.  Това е така, защото Матераци беше изпратен в болница благодарение на кунг-фу ритник и летящ лакът от Ибрахимович по време на първото дерби на Милано за сезон 2010/11 в Серия А.

Както беше потвърдено от Goal по онова време, Матераци - с прякор "Матрицата" - беше хоспитализиран за това, което може да се опише само като ход на таекуондо. А Ибрахимович изумително получи само жълт картон.

И въпреки че Ибрахимович отрече това да е бил умишлен фал по това време, той по-късно разкри, че бруталното влизане наистина е акт на отмъщение, който е бил подготвян години след години. И зввинаги остава в историята, а сега след оттеглянето на Ибра от футбола веднага бе припомнено.

Защо Златан отмъсти на Матераци?

The Daily Mail цитира Ибрахимович като обяснява пред GQ Magazine през 2019 г. какво всъщност се случва: "Матераци влезе в предизвикателството като убиец и ме нарани. Той беше корав футболист, това е ОК. Но има два начина да бъдеш твърд, единият от тях цели да те нарани. Дори Паоло Малдини беше твърд играч, но по-различен начин", заяви Ибра относно опасно влизане на Матераци принудило нападателя да напусне терена в мач между Ювентус и “нерадзурите” през 2006 година.

"Беше Ювентус - Интер през 2006 г. и след фала трябваше да напусна терена за момент и Капело каза: "Ще те заменя". Аз казах: „Не, ще продължа". Исках да се върна на терена, за да отмъстя на Матераци. Ако някой ми причини това, няма да го забравя. Но след две минути изпитвах твърде много болка, за да продължа. Не мога След това отидох в Интер, Барселона, Милан.

Първото дерби през 2010/11, всички от Интер бяха срещу мен. Добре беше, това ме мотивира. Но ако нямате контрол върху себе си, не е добре. Ще си загубиш главата и ще направиш някоя глупост. Получих дузпа и кой ме фаулира? Матераци. Това беше 1:0 за Милан.

През второто полувреме Матрицата идва към мен и аз го ударих с таекуондо движение, изпратих го в болницата. Деян Станкович ме попита: "Защо направи това?" А аз му отговорих: "Чакам този момент четири години. Затова", разказва шведът.

Какво каза Матераци за Златан?

И веднага щом Ибрахимович разкри, че наистина умишлено иска да нарани Матераци, последва отговор, като публикува снимка, на която той празнува спечелването на Шампионска лига.

Бившият герой на Интер написа написа: „Дойдох… Видях… Победих. Винаги и във всеки случай БЛАГОДАРЯ ТИ, Ибрахимович. Без теб никога нямаше да СПЕЧЕЛИМ.” Както знаем, Ибрахимович е известно, че никога не е печелил Шампионска лига, тъй като напусна Интер и Барселона през сезона, преди и двете страни да вдигнат "Големи уши". А сбогуването му с футбола също не бе по-малко емоционално, като Ибра не успя да спре сълзите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички