Не само раздяла с Милан, през сълзи Златан Ибрахимович каза "сбогом" на футбола (ВИДЕО)


Не само раздяла с Милан, през сълзи Златан Ибрахимович каза "сбогом" на футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4506 0

41-годишният Златан Ибрахимович обяви леко предизвестена, но и все пак тъжна новина за феновете. А именно, че се оттегля от футбола: "Казвам сбогом на футбола, но не и на вас". Това се случи след емоционална вечер на "Сан Сиро", където Милан завърши сезона с победа с 3:1 над Верона в последния мач за сезона.

Ибрахимович се завърна в Милан за втори период през януари 2020 г., като цяло той отбеляза 93 гола в 163 изяви, а "росонерите" спечелиха две титли в Серия А. Първата през 2010/11 г., а втората през 2021/22 г.

Ибрахимович беше контузен, така че не участва в двубоя. Въпреки това той беше изпратен като герой от публиката, клубните директори и неговите съотборници. 41-годишният играч беше трогнат до сълзи още преди началото на мача, но емоциите продължиха след последния съдийски сигнал, когато Ибра беше награден от Паоло Малдини.

Сбогуването на Ибрахимович

Той изнесе реч, мъчейки се да сдържи сълзите си и обяви, че се оттегля от футбола. Много фенове по трибуните и някои от съотборниците му, включително Сандро Тонали, също бяха просълзени.

"Толкова много спомени и емоции на този стадион. Първият път, когато пристигнах, ти ми даде щастие, вторият път, ти ми даде любов. Искам да благодаря на семейството си и на всички, които са близо до мен за търпението. Искам да благодаря на второто си семейство. Играчите, треньорът и неговият щаб за отговорността, която ми възложиха. Искам да благодаря на всички за възможността, която ми дадоха", обърна се той към всички в Милан.

"Накрая, но не на последно място, от сърце искам да благодаря на феновете. Вие ме посрещнахте с отворени обятия и аз ще бъда Миланист през целия си живот. Време е да се сбогуваме с футбола, но не и с вас. Много е трудно, има твърде много емоции. Ще се видим, ако имате късмет. "Само Милан" и довиждане".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички