Младоците на Луис Енрике наказаха Йордания и "Ла Фурия" загря добре за Катар


Младоците на Луис Енрике наказаха Йордания и "Ла Фурия" загря добре за Катар
Снимка: Getty Images

1290 0

Националният отбор на Испания загря подобаващо за Световното първенство в Катар, което стартира в неделя. Тимът на Луис Енрике се наложи с 3:1 над Йордания в приятелска среща, изиграна в Аман.

Ансу Фати откри за "Ла Фурия" в 13-ата минута, а през второто време съотборникът му в Барселона Гави покачи на 2:0. За 3:0 се разписа 20-годишният халф на Атлетик (Билбао) Нико Уилямс, който бе точен в 84-ата минута. В добавеното време Ал Дарадре върна един гол за домакините, след което повече попадения не паднаха.

Фати беше намерен с късо подаване в наказателното поле от Асенсио в 13' и нанесе неспасяем удар в долния десен ъгъл на йорданския вратар, след като елегантно избегна своя пазач. Пет минути преди края на първата част стражът на домакините се справи блестящо, спасявайки удар на Асенсио.

десетина минути след подновяването на играта Испания увеличи преднината си благодарение на Гави. Той се добра до отбита топка в наказателното поле, овладя и насочи в долния десен ъгъл, за да направи резултата в Аман 2:0 в полза на "Ла Фурия".

В 84' халфът на Атлетик (Билбао) Нико Уилямс се възползва от перфектно извеждащо подаване на Йереми Пино и успя отблизо да прати топката в долния десен ъгъл на Ал Фахури - 3:0. В добавеното време - 90+2', нападателят на Йордания Хамза Ал Дарадре успя да върне едно попадение, но не попречи на испанците да напомпат увереността си преди шампионата в Катар.

Испания е в група Е на Мондиал 2022 и ще стартира в Катар с двубой срещу Коста Рика на 23 ноември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички