Да избираш между университет и Мондиал 2022: историята на един испанец


Да избираш между университет и Мондиал 2022: историята на един испанец
Снимка: GettyImages

1246 0

Испания започна подготвителния си лагер за Мондиал 2022, а в него взима участие и младият Уго Гиямон. Бранителят е на 22 години и е повикан от Луис Енрике за първото му световно първенство в живота, но междувременно той учи в университет. 

Футболистът на Валенсия изучава биомедицинско инженерство, а процесът продължава дори и по време на световните финали, предава агенция АР.

"Ако има време и всичко върви добре, ще се опитам да уча малко. В турнир като Световното първенство няма много време да мисля за нещо друго, но ще се опитам да направя каквото мога", споделя футболиста в началото на откриващата седмица, като се шегува и че няма нужда да опакова учебници. Причината е, че голяма част от тях са в електронен вариант. 

Гиямон е един от новите футболисти в състава на Луис Енрике и дори ще има честта да носи фланелката с номер 15, доскоро принадлежала на идола му -  Серхио Рамос.

"Серхио е легенда и еталон за всеки играч. Израснах, като го гледах как играе, обръщах му внимание и се опитвах да правя това, което той правеше", сподели младокът във вторник. 

Испания ще изиграе последна контрола в четвъртък срещу Йордания, а след това ще лети за Катар, където първо ще срещне Коста Рика на 23 ноември, преди да играе с Германия и Япония в останалите двубои от група "Е".

Вижте кои са фаворитите на Педри на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички