Кой е Хорхе Мас? Човекът, убедил Лео Меси да избере Интер Маями пред Барселона


Кой е Хорхе Мас? Човекът, убедил Лео Меси да избере Интер Маями пред Барселона
Снимка: GettyImages

4554 0

Едно от най-големите имена, не само във футбола и спорта, а като цяло - Лео Меси, в началото на лятото шокира всички, избирайки да продължи знаменитата си кариера в наглед неособено претенциозния Интер Маями.

Легендарният аржентинец обърна гръб на ПСЖ, любимата си Барселона, както и на редица други грандове, желаещи силно подписа му, за да подсили редиците на американския слабак.

Мнозина са все още озадачени от решението му, докато други вече го приемат и следят зорко изявите на своя любимец, впуснал се в новото си приключение.

Трудно тази горчилка биха преглътнали каталунските фенове, които таяха силни надежди, че отново ще видят най-великия играч в историята на клуба обратно на "Камп Ноу".

Кой обаче стои зад тяхното разочарование?

Самият Меси не даде конкретен отговор на въпроса защо избра Интер Маями. Той загатна за неуредици при "блаугранас", заявявайки, че не желае друг да решава неговото бъдеще и залага на сигурното. Същевременно обаче той отказа невиждана оферта от Саудитска Арабия, предлагаща му над 400 милиона под формата на годишно възнаграждение. Това прави решението му още по-любопитно, а успелите да го убедят за него - истински виртуози. 

Огромни усилия това да се случи са положили както легендата на Манчестър Юнайтед и английския футбол - Дейвид Бекъм, така и човекът в сянка - Хорхе Мас.

Докато бившият нападател е световноизвестен, а футболната общественост е запозната с дейността му в Интер Маями, то нещата с Мас не стоят по същия начин. Той работи по-тихо, но същевременно е от изключителна важност за клуба. Нека разгледаме историята на американския бизнесмен.

Кой е той?

Хорхе Мас е роден в Маями, Флорида, през 1963-та година. Носи името на баща си - кубински имигрант, който в миналото си е лидер на движението, успяло да свали от власт Фидел Кастро.

Мас - старши основава компания, отговаряща за строителство и инжинерство, на име "MasTec". Към момента неговият син заема поста председател на фирмата, която бива оценявана на 9.1 милиарда долара. Брат му от своя страна е главен изпълнителен директор в нея.

През 1990-а година вече заможното семейство основава друга компания - "Neff Corporation", която впоследствие, през 2005-а година, продава за над половин милиард долара. През годините Мас ръководи умело и много други авторитетни фирми.

Малко по-късно той и брат му обръщат внимание и на спорта. Опитват да купят местния Маями Марлинс, но не съумяват да го сторят. Зелена светлина обаче получават от Интер Маями, който и до ден днешен ръководят

Именно те впечатляват Меси с предложения му договор, спокойство и възможност за развитие. Аржентинецът сам споделя, че е останал очарован от амбициите и начин на работа в клуба, които изиграли сериозна роля за положителния му отговор.

Как протече първата тренировка на голмайстора при "чаплите"? (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички