Мечтата пред Ал Насър - "невъзможна", мечтата пред Кристиано Роналдо - "още по-невъзможна"


Мечтата пред Ал Насър - "невъзможна", мечтата пред Кристиано Роналдо - "още по-невъзможна"
Снимка: GettyImages

3385 0

Когато Кристиано Роналдо се присъедини към Ал Насър, отборът бе първи в Саудитската професионална лига. След като Ал Хилал печели местния шампионат в пет от последните шест случая - фенове и ръководство на Ал Насър мечтаеха за втори триумф в рамките на последните пет години.

Нещата обаче не се стекоха по план и отборът от Рияд допусна неочаквани изненади срещу непретенциозния отбори. Освен това Ал Насър отпадна и от двата турнира, в които се състезаваше - сезонът е напът да остане нулев.

Роналдо се разминава и с шампионската титла, и с голмайсторския приз

В подреждането на Саудитската професионална лига тимът е с 60 точки - три по-малко от Ал Итихад. До края обаче остават само три срещи, а освен това Ал Итихад има по-добри показатели в преките двубои.

Иначе казано - Ал Итихад трябва да сбърка два пъти в оставащите три двубоя, а Ал Насър трябва да спечели всичките си три срещи (първата от които - срещу третия в подреждането Ал Шабаб), за да може Роналдо да стане шампион в първия си полусезон. Освен това само първият в подреждането поема към азиатската Шампионска лига.

Въпреки че напоследът не се разписва във всеки двубой, Роналдо впечатли с головата си форма след пристигането. Той набързо реализира 13 попадения и даде 2 асистенции. Все пак лидерът по попадения Хамдалах е (почти) недостижим с 20 гола на върха, така че португалецът ще се размине и с тази утеха.

Разбира се, петкратният носител на "Златната топка" и неговият отбор ще се борят до последно. Къде да гледаме Ал Насър - Ал Шабаб: Една от 3-те "битки на истината" за Роналдо и компания?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички