Македонският герой: Не ми пука за Роналдо - бихме европейския шампион!


Македонският герой: Не ми пука за Роналдо - бихме европейския шампион!
Снимка: Getty Images

1523 0

"Имал съм един мач на живот и смърт. Сега този с Португалия е много по-важен", отсече македонският герой Александър Трайковски, който се превърна в най-важната фигура в отбора на западната ни съседка при победата с 1:0 над Италия в баражите за място на Световното първенство по футбол. 

Трайковски, който покоси вратата на "скуадра адзура" в добавеното време на мача между двата отбора през миналата седмица, каза, че изобщо не се интересува от Роналдо и възможността да играе срещу него, както и евентуално да размени фланелка с легендата на Португалия. 

"Дори фланелката на Роналдо не ме интересува изобщо! Много повече предпочитам да играем на Световното по футбол. Никога преди Македония не е била толкова близо до този шампионат. Сега сме на едни 90 или 120 минути от това", сподели още Трайковски. 

Паметният гол срещу Италия 

Македонецът разкри, че не е имал особена идея какво да прави с топката в секундите преди да вкара невероятния си гол в Палермо. 

"Когато получих топката, нямах идея какво се случва - нито къде е вратата, нито къде е вратарят. Въпреки това реших да стрелям с цялата сила, която все още имах в краката", разкри Трайковски, чиито думи сериозно наподобяват тези на Йордан Минев от победата над Базел с екипа на Лудогорец.

Тогава той сподели, че не е знаел какво да прави топката и я е ритнал към вратата. Това се оказа и първата победа на български клуб в груповата фаза на Шампионска лига. 

Най-важният мач в кариерата на Трайковски предстои

Трайковски сподели, че не е играл в толкова важен мач до момента, определяйки срещата с Португалия за много повече от мач "на живот и смърт". 

"Мачът за титлата срещу Андерлехт през 2013 година (бел.ред. - тогава с екипа на Зулте Варегем) беше най-важният мач в живота ми до преди седмица. И двата бяха на живот и смърт, но мачът с Португалия е една стъпка по-нагоре", сподели още македонецът. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще спъне ли Македония за Световното? Ето коя ТВ ще излъчи Португалия - Северна Македония

ВИЖТЕ ОЩЕ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички