Ето какви са част от интересните мнения преди Португалия - Северна Македония


Ето какви са част от интересните мнения преди Португалия - Северна Македония
Снимка: Getty Images

1182 0

Северна Македония е на път да постигне може би най-големия си успех в своята история – да се класира за пръв път на Световно първенство. Западните ни съседи се изправят тази вечер срещу Португалия във финален плейоф на „Ещадио до Драгао“, като преди това хвърлиха бомбата, отстранявайки европейския шампион Италия насред Палермо.

Логично, настроението в лагера на македонците е приповдигнато преди днешния решаващ сблъсък, но изявен фаворит си остават „мореплавателите“. Ето и интересна част от мненията на играчи и треньори от двата отбора.

”Северна Македония е организиран съперник, но ако Португалия е на най-доброто си ниво, ние сме в състояние да победим всеки“, заяви мегазвездата на португалците Кристиано Роналдо. Запитан дали това би било последното му световно първенство, играчът на Манчестър Юнайтед коментира по следния начин: „Много хора ми задават този въпрос. Аз съм този, който ще решава бъдещето си. Ако искам да играя повече, ще играя. Ако не, няма да го направя. Аз съм шефът, точка“.

Една от звездите на Северна Македония, Езджан Алиолски, коментира ситуацията по интересен начин. "Не искаме да вгорчаваме живота на Роналдо, а да постигнем мечтата си.

"Победихме един от най-добрите отбори в света... но няма да спрем. Победихме Италия по италиански. Искаме да направим последната крачка и да стигнем до Световното първенство, като потвърдим, че сме сред 20-те най-добри европейски отбора", призна селекционерът от страна на Северна Македония Благоя Милевски.

"Все още съм в състояние на шок. Дали ще успеем да победим Португалия? Да. Ще направим всичко възможно... и ще го постигнем", каза еуфорично бранителят на Динамо Загреб Стефан Ристовски, който наследи капитанската лента от Горан Пандев.

"Имаме 90 минути, за да изпълним мечтата си и тази на цялата страна. Не можем да загубим тази възможност", сподели една от звездите на македонците Елиф Елмас. Играчът на Наполи пропусна историческата победа над Италия поради лека контузия.

Финалният двубой от поток С е тази вечер от 21:45ч. българско време на „Ещадио до Драгао“ в Порто.

А какви спортни събития можем да гледаме по телевизията днес (вижте в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички